Mijn Verhaal

Als rode draad door mijn CV loopt het werken met mensen en het vol enthousiasme ergens voor gaan. 13 jaar geleden maakte ik de overstap van een commerciële grote organisatie naar de Jeugdhulpverlening. Hier coach ik onder andere jongeren en gezinnen met kinderen. Een eigen coachpraktijk is al jaren een droom van mij. Ik besloot daarom de Registeropleiding tot Professioneel Coach te volgen bij de Balansgroep. Nu combineer ik een parttime baan als coach in de jeugdhulpverlening met mijn eigen coachpraktijk. Hierdoor kan ik nu niet alleen terugvallen op jarenlange ervaring als coach, maar heb ik ook een uitgebreide hoeveelheid methodieken en opdrachten tot mijn beschikking die ik tijdens jouw coachtraject inzet. Als coach word ik vaak omschreven als nuchter en iemand die snel aanvoelt waar het echt om draait. Ik sta bekend om mijn optimisme en talent om anderen zich op hun gemak te laten voelen.

Stick to your Dreams afbeelding 1
Stick to your Dreams afbeelding 2

Met sporten begon ik pas 8 jaar geleden. Dit was eerst een medische noodzaak en werd al snel mijn uitlaatklep en energy booster in de hectiek met mijn jonge gezin. De medische noodzaak verdween en vooral veel sportplezier kwam ervoor terug. Het hardlopen begon met een estafette marathon (10 km) waar ik op een kerstdiner voor werd overgehaald. “Lijkt me hartstikke leuk, maar ik loop niet eens hard!”….ik had zelfs nog af en toe last van mijn rug. “Ah joh, je hebt nog 4 maanden om het op te bouwen.” Na dit event heeft het ‘hardloopvirus’ mij nooit meer losgelaten. Er volgden o.a. 6 marathons, 2 roparuns en ontelbare halve marathons, korte afstandwedstrijden, funruns en natuurlijk ‘gewone rondjes’ met mijn loopmaatjes. Ik bleek aanleg te hebben voor het hardlopen, ik ben dan ook een tijdje bezig geweest met het verbeteren van mijn persoonlijke records. Tegenwoordig vind ik het veel leuker om andere lopers naar hun doel te begeleiden. Hierbij kun je veel enthousiasme van mij verwachten, maar ook een scherp oog voor hardlooptechniek.

Mijn liefde voor (hard)lopen heeft ervoor gezorgd dat ik Rondje Rennen ben gestart en mijn passie voor coaching krijgt nu vorm in mijn eigen coachpraktijk. Coachen doe ik het liefst op de plek waar ik graag ben; buiten  (wandelend) in de natuur! Het samenbrengen van de twee dingen die ik het liefste doe, coachen & sport, was het begin van mijn eigen bedrijf Stick to your Dreams!

En deze naam is ook niet geheel toevallig gekozen…Ik was bezig met de bedrijfsnamen brainstorm toen ik met mijn hardloopmaatje Jeroen Koot de Zeeuwse Kustmarathon liep…met een prachtig uitzicht over zee aan onze rechterzijde liepen we halverwege de Zeelandbrug toen ik vroeg of hij nog wat inspiratie had voor bedrijfsnamen…tja je moet wat bespreken als je samen 42 km gaat rennen…ik zei “ik zoek iets met dromen…” “Stick to your Dreams” riep hij meteen! Mijn achternaam is Stok en hij had in die twee seconde ook nog bedacht dat dit in het Engels ‘Stick’ is. Met een glimlach op mijn gezicht denk ik terug aan de geboorte van mijn bedrijfsnaam, die is gestart met 1 van de dingen die ik het liefste doe: hardlopen! Hoe mooi kan het zijn…

Stick to your Dreams afbeelding 3